miércoles, 7 de noviembre de 2012

Sí vullAl novembre de 2005 jo era regidora de l’Ajuntament de Paiporta, s’acabava d’aprovar la llei de matrimoni homesexual, i una parella d’amics (dos xics) em demanaren que els casara. Malgrat no ser veïns ni tindre cap vinculació amb Paiporta decidiren celebrar la seua boda ací. Volien discreció i pensaren que a un poble i amb una persona de confiança l’acte seria íntim, com els dos volien. Així va ser, un celebració discreta, amb pocs familiars i coneguts i el seu amor com a protagonista.

Jo, que sempre he defensat que l’amor no necessita de papers, jo que no he necessitat mai de la llei per estimar, vaig compartir aquell moment d’emoció, i em va caure alguna llàgrima. Vaig sentir que el sentit comú s’imposava per una vegada a la barbàrie, la humiliació, i la marginació a la que, els que no saben estimar, volen defenestrar la resta, darrere de conviccions socials absurdes.

Ahir el Tribunal Constitucional va rebutjar el recurs de inconstitucionalitat contra el matrimoni homosexual, i a mi em va tornar a caure la llàgrima, recordant aquell dia, recordant a les amigues i amics que avuí al segle XXI han d’aguantar que alguns, els que no saben estimar, parlen de la seua condició como una malaltia, com si ells foren millors. A quí fa mal que dos persones s’estimen siguen del sexe que siguen?. Fa mal als que s’amaguen, als que no tenen collons d'averiguar quí són.

A banda del concepte romàntic, el matrimoni homosexual és molt més. Al País Valencià la llei de parelles de fet no contempla la possibilitat de cobrar una pensió de viduïtat si un dels membres de la parella mor, i aixó supossava un greuge comparatiu per a les persones homosexuals, que no tenien altra opció per oficialitzar les seues relacions. Fins fa set anys les persones i els seues sentiments no eren iguals davant la llei ( si ho eren les seues obligancions) tampoc ho eren els seus fills. I aixó sí es antinatura, aixó si que és una atemptat contra les persones. 

Per aixó aquest és un post d’enhorabona, enhorabona als que lluiten, als que no s’amaguen, als que estimen sense condicions, als que no tenen por dels dolents, enhorabona perquè avuí, tots, som un poc més lliures.

No hay comentarios:

Publicar un comentario