viernes, 19 de octubre de 2012

Paiporta registra 53 desnonaments en tres mesos.




Fa aproxidament un mes, alguns paiportins ens quedarem bocabatas davant la noticia de que al nostre poble s’havien fet efectius 53 desnonaments en tres mesos. La dada fa por. Aquesta vegada l’Ajuntament no va enviar nota de premsa, ni va anunciar mesures per paliar els efectes que están patint els afectats, entre altres motius perque ni troba ni busca solucions.
A molta gent del poble tampoc l’interessa més enllà d’un comentari oportú, al voltant de la crisi i él “on anem a arribar” i, per supossat, un juí, amb condemna inclosa, sobre els afectats, amb la conclusió de que, els que no hem viscut per damunt de les nostres possibilitats, no hem de pagar els plats bruts dels que si ho han fet (una vegada més recordé a Jose Luis Sampedro quan diu aixó de “es imposible vivir por encima de tus posibilidades, todos hemos vivido con las posibilidades que nos dieron”). Doncs bé, em sembla correcte que alguna gent pensé aixó, però la resta, els que, sense entrar en detalls personals, patim perqué els nostres veïns acaben al carrer, hauriem de poder fer alguna cosa per presionar al govern local i crear la infraestructura necessaria per ajudar.

Des del respecte més absolut, no puc evitar preguntar-me per qué a alguna gent li sap greu que els diners dels seus impostos es destinen a la supervivència dels seus veïns i, tanmateix sembla no afectar-los que el seu ajuntament, amb els seus diners, contracte a un gerent amb un sou de 60.000€ a l’any per una tasca prou indefinida. Que casualment, eixe gerent siga un ex càrrec  de popular tv (televisió a la que el nostre alcalde sempre s’ha sentit com a casa) i que a més, també casualment, la seua filla treballe al departament d’informàtica de l’Ajuntament de Paiporta. I no ho entenc perqué posats a rescatar families, el consistori hauria de deixar-nos decidir a quí volem rescatar i en quínes condicions. És trist i irresponsable que els polítics pensen que obtindre més vots a les eleccions, els dona dret a invertir els diners dels ciutadans en colocar als seus amics, en compte de solucionar els problemes dels seus veïns. Perqué posats a dir tonteries, els que estem a l’altra banda, podriem alegar que al programa electoral del PP no estava inclosa la contratació del secretari de Popular TV com a gerent del l’Ajuntament que, a més a més, ni paga ni ha pagat mai impostos a Paiporta.

El proper 22 d'octubre al local de la Unió Musical de Paiporta la plataforma d'afectats per la hipoteca oferirà una xerrada per a explicar les causes i efectes dels desnonaments, i el 25 hi ha convocada una manifestació per exigir solucions al govern local. Sembla que ha arribat el moment de prendre posicions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario